...

...
Alptekin Şimşek

16 Ocak 2014 Perşembe

Tatlı Sözlük (8)


                                  ( Esin kaynağı olan video.Arabada 5 evde 15 i anlayan beri gelsin)


Arabada 5 Evde 15 :

Düşündüm düşündüm, ekşi sözlükçülerin bile çözemediği şarkının sözlerindeki gizemi çözdüm sevgili Feysbuklular, Blogistanlılar ve Twitköylüler!..

Efenim, albümün çıkış tarihi 2004’tür. Demek ki, 2004’ten önceki bir olaydan esinlenilerek üretilmiştir. Hipotezime göre, 2000’lerin başlarında yapılan polis operasyonlarından birinde, bir suçlunun arabasında yapılan aramada 5 TL, evinde yapılan aramada 15 TL bulunmuştur. "Haksız kazanç" olduğu tespit edilen bu paralardan dolayı, zanlı hakkında 5 yıl hapis istemiyle dava açılmış ve lakin 15 yıl hapis verilmiştir.

(Başka ne olabilir ki...)

Aradan seneler  geçmiş ve rutin olarak yapılan polis operasyonlarından birinde de, bir zanlının arabasında yapılan aramada 5 milyon EURO, evinde bulunan ayakkap kutusunda yapılan aramada da 15 milyon EURO bulunmuştur. Yapılan soruşturmada, bunların "haklı kazanç" olduğu tespit edilmiş; operasyon yapan polislere 5’er yıl, operasyon emrini veren savcılara da 15’er yıl hapis verilmiştir. Yani keser dönmeye ve yönünü bi türlü bulamamaya devam etmektedir.

Netice olaraktan tarih tekerrür etmiştir. Kişiler değişik olsa da tarife her daim arabada 5 ve evde 15’tir sevgili okur.  

A. Şimşek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder