...

...
Alptekin Şimşek

4 Ocak 2014 Cumartesi

Matkapın İcadı

Değerli okuyucum, matkabın ilk icadı (ki ikinci kez icat edilmemiştir), 19. yüzyılda  rast makamının icadıyla bir olmuştur.
1861 yılında Fransız bir adam olan bir kişi, kayaları, duvarları vs delmek için bu aleti icat etmiştir. Enteresandır delikli peynirin icadı da bu tarihlere isabet eder. Çünkü bu Fransız, duvar deleyim derken yanlışlıkla buzdolabına dalmış ve önüne ne gelmişse delip geçmiştir.

Efendime söyleyeyim, bu harika icadın farkına en önce katil dediğimiz insan grubu varmıştır. Bıçakla, baltayla cinayet sektöründe bir ilerleme kaydedemiyeceklerini anlayan bir grup katil, bu tarihten sonra matkabı denemeye başlamışlar ve sonuç olarak iş hacimlerini 26 kat arttırmışlardır.
Seri katil dediğimiz kalifiye katiller de işte bundan sonra ortaya çıkmaya başlamıştır.
Matkabın icadı, korku filmlerine de ayrı bir hayat vermiştir. Meşhur "13. Cuma" serisinin çok meşhur olmasının bir nedeni de, film kahramanının matkapla bol bol insan delmesidir.
20. yüzyıla gelindiğinde ise, iş yapar gibi görünmek isteyen belediyeler gene bu icattan faydalanmışlardır. Örneğin bir belediye, iş yapmıyor diye şikayet mi edildi, belediye başkanı hemen matkabı alıp, beldenin herhangi bir yerini delmeye başlıyordu ve vatandaşlar da onu görüp 'vay be ne çalışkan belediyemiz var' diyordu. Vatandaşlar ne iş yapıldığını bir türlü anlamıyorlardı ama, belediye çalışıyordu ya, bu onlara yetiyordu.




Bu icattan faydalanan bir başka kesim de kiracısını çıkartamayan ev sahipleri olmuştur değerli okurlar.
İcat ettiği 1500 çeşit yalanla kiracısını evinden çıkartamayacağını anlayan ev sahipleri, çareyi bol bol matkap çalıştırmak suretiyle, kiracının kafayı yemesine ve evden çıkmasına sebep oluyarlardı.

Son dönemlerde, hackerlar da bu cihazın nimetlerinden faydalanıp, site hack etmekte kullanmak istemişlerse de, olan kendi bilgisayarlarına olmuştur. Bu şekilde tamir bekleyen 5000 civarında bilgisayar vardır.

A. Şimşek


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder