...

...
Alptekin Şimşek

15 Ocak 2014 Çarşamba

Burç Yorumları ( Oğlak Burcu )



OĞLAK BURCU(23 Aralık- 20 Ocak):

Öncülük etmek burcun temel özelliğidir. Kılavuz kargayı bilmeyeniniz yoktur sanırım; işte o karga, oğlak burcundandır. İlaveten kâşiflerin de bu burçtan olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Her hayırsız işte öncü ve her güzel işte soncudurlar.

Bütün moda akımlarını bunlar başlatır; mini etek, uzun etek, uzun topuk, hiç topuk, ayakkabı kutusunda para saklama, mavi lens, sarı saç, kızıl saç, vatka, perma, gotik, batik vs vs... Birbirinin zıddı modaları bile aynı hevesle başlatabilirler. Savaşlarda öncülük eden oğlakların ömrü ise ancak bir kelebeğinki kadardır.

Kararlı ve direnen bir karaktere sahip olmak, en üstün olduğu konudur. Grevci işçi ve memurlar, bazı askeri tatbikat türleri oğlak burcunu çok iyi temsil eder. O kadar kararlıdırlar ki, yeni bir karar alana kadar eski kararlarında yılmadan direnirler. O kadar inatçıdırlar ki, haklarında gözaltı ve yakalama kararı olsa bile, tınmazlar, umursamazlar ve teslim olmazlar. Oğlakların daha büyük ve kararlı olanlarına biliyorsunuz keçi deniyor. Ne yazık ki, bunlar adına açılmış bir keçi burcu hesabı olmadığı için es geçiyoruz.

Emelleri yükselmek ve hep yükselmektir, çünkü orada ot boldur. Yani oğlaklarımız vejetaryandırlar. Yükseklere çıkmaktan çok hoşlandıklarından geliştirmek zorunda kaldıkları özellikleri temkinliliktir. Çünkü hayat sürprizlerle doludur, o kadar yükselir eder, ama en sonunda cibilliyetsiz bir paparazzici, uygunsuz bir pozunu dergisine basınca; yükseliş, ani bir düşüşe de sahne olur.

Yenmeleri gereken olumsuz özelikleri, fazla meraklı olmalarıdır. Bütün insanlar oğlak burcunu çocukluklarında yaşarlar. Hiçbir çocuk, sobanın sıcak bir nesne olduğuna annesini dinleyerek inanmaz. Mutlaka elini sobaya değdirmesi ve peşinden de ciyak ciyak bağırması gereklidir. İşte, başı derde sokucu bir özellik olan merak duygusu, oğlakların ayrılmaz bir parçasıdır.


Oğlakların derin bir anlayış gücü vardır. Kendisine doğru yaklaşmakta olan kişinin kasap mı yoksa, kendisini besleyecek iyiliksever bir ademoğlu mu olduğunu şıppadanak anlar. Gene aynı şekilde, bir bıçağın kör mü yoksa jilet gibi mi olduğunu da, bu gücüyle 500 km. öteden tespit eder.

Oğlak burcu mensubu çok güvenilir bir kimsedir aynı zamanda. Etinin lezzetli olduğuna güvenebilir ve rahatlıkla birkaç oğlakın kanına girebilirsiniz, pişman olmazsınız.

Oğlak burcunun takdire şayan bir özelliği de çok dürüst bir mahluk olmasıdır. Diyelim ki siz sayısal loto oynayıp kuponu ona teslim ettiniz ve o haftaki çekilişte de altıyı tutturdunuz. Oğlak insanı, bu kuponu size vermeyeceğini büyük bir dürüstlükle size söyleyecektir. Yunus Emre' nin Taptuk Emre' ye taşıdığı budaksız, dümdüz odunlar işte bu burca mensupturlar.

Olumsuz özeliklerine de değinecek olursak, çok pinti ve talep edicidirler. Diyelim ki siz karşılıksız çek kesip piyasayı dolandırdınız, işte savcı kökenli bu burç mensupları, hemen cezalandırılmanızı talep ederler. Pintilikleri ise çok barizdir, paraya kıyıp da bir son model mercedes almazlar!..

Oğlakların bir özelliği de sıkı ağızlı olmalarıdır. Savaşlarda bu çok iyi bir meziyet gibi dururken, dişçi koltuğunda dişçiden azar işitmelerine neden olur. Oğlakların yüzde sekseninin dişlerini zaten işte bu sinirlendirilen dişçiler kırmıştır.

Oğlak burcu mensuplarının dikkate değer diğer özellikleri ise, pozisyona önem veren ve fırsatçı mahluklar olmalarıdır. İstediği pozisyona gelmezse, tek celsede eşini göz kırpmadan boşayabilir. Bunun için de sürekli fırsat kollar.
Uğurlu rengi : Yeşil, nefti, haki, çimeni, oğlak pembesi
Uğurlu kokusu : Çimen kokusu
Uğurlu içeceği : Süt
Uğurlu müziği : Kaval sesi, teke zortlatması
Muhtemel rahatsızlıkları : Satır kesiği
Sevdiği kitap : Oğlak dönencesi
Öykündüğü mahluk : Keçi
 Sevdiği mekan : Köy merası
Bildiği dil : Mee- e- e- e' ce
Sempati duyduğu çizgi film : Heidi
Bayıldığı deyim : Keçileri kaçırmak

2014 YILINDA SİZİN AÇINIZDAN NELER OLACAK: Biraz daha büyüyüp keçi olacağınızı söylemek sanırım bir kehanet olmaz.

A.Şimşek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder