...

...
Alptekin Şimşek

22 Ocak 2014 Çarşamba

Aşkta Top Çevirmek Mümkün müdür?

Aşk fenomeninden, bizim insanlarımız kadar mağdur olmuş bir toplum yoktur eminim. Buna rağmen, aşkı hâlâ ecnebilerin uyduruk kitaplarından ve filmlerinden öğrenmeye çalışıyoruz.

Aşkın ömrünün kaç yıl olduğuna, evlilikle filan uzayacağına dair saçmalıklar, nerdeyse her Türk vatandaşının kitaplığında yer alıyor. Bu başıbozukluğa kim dur diyecek diye bir süre bekledikten sonra, olaya el koymaya karar verdim muhterem okurlarım.

Aşkın ömrünün nasıl uzatılacağına ilişkin incelememe geçmeden önce, temel bir kuralı şimdiden hatırlatmak isterim. Aşkın ömrünün kaç yıl süreceğine ilişkin kararı yalnızca ve sadece erkek verir. Erkek, “bitti” dediği zaman biter; kadın, “bitti” dediği zaman erkek kadını pataklar...

Aşk dediğimiz fenomenin / sürecin / maceranın / şey' in ömrünün uzatılabilmesi, aslında, bilimsel metotlarla çok mümkün ve olabilirliklidir. Yeter ki rasyonel düşünme tarzını, diyalektik materyalizmi, hangi partinin iktidarda olduğunu, tam tahıllı ekmeğin fiyatını ve kafamızda kaç tilki dolaştığını unutmayalım!..

Aşkın en önemli aşamalarından birisi ve ilk adımı, hiç kuşkusuz aşkın muhatabına ihtarı,  -pardon- itirafıdır elbette. Biz, bu süreyi ne kadar uzun tutarsak, aşkımızın ömrünün de o kadar uzayacağı kesindir. Bence, aşkımızı hareket ve tavırlarımızla belli edebiliriz, ancak sözsel olarak itirafımızı aşık olduğumuz tarihten itibaren en erken 1 yıl içinde yapmalıyız. Bu bize hayli zaman kazandıracaktır. Böylece karşı taraf da sizin hareket ve tavırlarınızdan gerekli mesajı almakla aşk duygusunu ve hazzını yaşamaya başlayacak ve bu bir yıllık süreç içerisinde en güzel cilveleşme dönemi hayata geçirilmiş olacaktır.

Aşkımızı itiraf günü geldiğinde ise hazırlıklı olmakta fayda vardır. “Sana aşığım ulan gappe, itler gibi seviyorum üleyn” şeklinde ifade edebileceğimiz aşkımızı, neden 30-40 yabancı dilde etmeyelim?.. Almanca, İngilizce, Fransızca, Kürtçe, İbranice sözcüklerle duygumuzu ifade edebiliriz. Aşık olduğumuz şahıs, bu beklenmedik hücum karşısında “Ne diyor len bu sıpa?” diyerek, tercüme için epey bir zaman harcayacak ve bu da aşkımızın ömrü hanesine artı bir zaman olarak yazılacaktır.

Aşık olduğumuz yüce şahsiyet de, aşkın ömrünün uzunluğu konusunda hassas bir insansa, cevabını en erken kendisine yapılan tebligattan 1 yıl sonra verecektir. Tabi, arada söyleyecekmiş gibi yapabilir, dilediği kadar cilveleşebilir. Ona bilim karışmaz, kendi bileceği kısımdır.

Aşkın doyasıya yaşandığı bölüm olan, aşkın başlangıç ve bitiş tarihi arasındaki dönemde, birçok taktik uygulanarak bu süre yıllara, on yıllara yaydırılabilir. Şu hususu da unutmayalım; aşk,  

1) Başlangıç 
2) Gelişme 
3) Bitiş 
olmak üzere kabaca üç aşamada gerçekleşir. Klasik aşk sürecinde en uzun dönem gelişme bölümüdür. Ancak öyle aşk ustaları tanırız ki, başlangıç veya bitiş bölümünü yıllara yayabilmekte, diledikleri kadar top çevirebilmektedirler. Ne mutludur onlara!..

Aşkta top çevirebilmek için, aklınıza ve zekanıza çok iş düşmektedir. İlişkinize uygun olarak geliştireceğiniz strateji ve taktikler, aşkınızın ömrünü evladiyelik yapabilecektir. Şimdi birkaç top çevirme tekniği görelim:

— Aşkım, sana bir sürprizim var, ama bunu ancak 7 yıl sonra söyleyebilirim (Kafadan 7 sene kazandık).

Aşkım, Miami'de arsa satın aldım, 5 yıla kalmaz inşaatı bitecek. Seninle Mimai'deki evimizde yaşlanmak istiyorum (5 sene kazandırabilecek bir taktik).

 — Sevgilim, senden en az 10 çocuk yapmak istiyorum (10 sene kazandık).

Aşkım, Cumhuriyetin 109. yıldönümü kutlamaları için Dubai'deki en lüks otelde iki kişilik bir rezervasyon yaptırdım (Birçok sene de bu taktikten kazandık).

Örnekler çoğaltılabilir değerli okurlar. Uygun taktiklerle, aşkta dilediğiniz kadar top çevirebilir ve aşkınızın ömrünü uzatabilirsiniz. Yeter ki siz yaratıcı çözümler üretin...

A. Şimşek 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder