...

...
Alptekin Şimşek

20 Şubat 2014 Perşembe

Tatlı Sözlük (14)


BOKBÖCEĞİ:
Allah sizi inandırsın, bir ansiklopedide tesadüfen görmesem, yeryüzünde böyle bir hayvanat olacağına hiç inanmazdım. Huzurlarınızda bu hayvanı ve hayvana bu ismi veren yüce şahsı kutlamak isterim; bir isim ancak bu kadar öğğğrktürücü olabilirdi. 

Neyse midemi bulandırmamaya çalışarak, birkaç kelam da bunlar için edelim. Şimdi şu bilimsel alıntıya dikkatinizi çekmek isterim: "Eski Mısır'da bokböcekleri yaşamın, ölümsüzlüğün ve varoluşun simgesiydi. " 
Pes doğrusu, ben de Mısırlıları uygar bir toplum olarak bilirdim. Şu dakika gözümden düştüler. Lafa bak ölümsüzlüğü simgeliyormuş, hem de varoluşu. Af buyurun ama bunlara simge için başka bir haysiyetli hayvan bulamamışlar mı?.. Çok teessüf ederim, çooook!..

Bu arada, bu hayvanların hakkını yemek de istemem tabi (zaten onlara ait hiçbir şeye dokunmak bile istemem), bunların faydalı oldukları bir husus da var(mış). O da şu ki, büyük otoburların dışkılarını yiyerek, dünyanın ekolojik dengesini koruyorlarmış. Görüyorsunuz işte adaleti, ekolojik dengemiz kimlere kalmış.

Bu iğrenç hayvanların aşk hayatına girmeyi gururuma yediremiyorum, merak eden varsa gitsin başka bir kitaptan okusun... 

A Şimşek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder