...

...
Alptekin Şimşek

8 Şubat 2014 Cumartesi

AKP Açık Ara Önde (!)

Değerli, "Büyük Düşün Türkiye"liler, acar muhabariniz yine inanılması zor bir başarıya imza attı ve herkesten saklanan anket sonucunu buldu.

Özel bir kamuoyu yoklama şirketinin yaptığı ankete göre, AKP yerel seçimleri önde göğüsleyecek.
Tarafsız bir anket olduğu noktasında hiç şüphe edilmemesi gerektiğini vurgulayan şirket yöneticisi usulen mikrofonlarımıza şunları söyledi:

“Bu anketi yaklaşık 75 milyon kişiyle yüzyüze görüşerek yaptık, bizce doğruya en yakın seçim tahmini bizimkisidir. Grafikte de açıkça görüldüğü üzere AKP % 100 gibi bir oranla yerel seçimlerden galip çıkacak...”   Yok artık deve şeklinde tepki gösteren muhabirimize şirket yetkilisi şu açıklamayı yapma gereği duydu:

“Efendim,sanki söylediklerime inanmadınız gibi, izninizle grafiği izah edeyim.Yaptığımız anketlerde AKP’nin oyları % 50 civarındaydı. Ancak, kararsızları geçen seçim sonuçlarına göre harmanlayıp bir güzel demlendirdikten sonra dağılımını yaptığımızda bu oy oranı % 80’e çıktı. Daha sağlam bir netice elde edebilmek için; geçtiğimiz seçimlerde CHP, DTP, SP, TKP ve diğer partilere oy verip de ‘Bir kerecik te AKP’ye versek nolur anasını satıyım’ şeklinde düşündüğünü sandığımız vatandaşlarımızın oylarını da, tıpkı kararsızlar da yaptığımız gibi AKP’nin oylarına ilave ettik. Bunun haricinde, sağken AKP’ye oy verip de son 6 sene içinde Hak’kın rahmetine intikal etmiş vatandaşlarımızın oylarını anketimiz için kullanmakta bir sakınca görmedik. Bu durumda da AKP’nin oy oranının % 100 olduğu sonucuna ulaştık.

Hattızatında ABD, Irak ve İsrail’de yaşayıp da AKP’ye oy vereceğini ima eden birçok gayrimüslüm, gayrihristiyan ve gayribudistlerin  oyunu değerlendermiye almadık. Alsaydık sonuç % 122,5 filan olurdu ki, bizim bu anketi yanlı yaptığımız suçlamasıyla karşı karşıya kalabilirdik. Sonuç itibariyle, kafalarda hiçbir soru işaretine yer bırakmayacak bir seçim tahmini yapmış olduk.”

Haber yayına hazırlandığı esnada muhabirimiz “Madem sonuç böyle, oyum boşa gitmesin anunakoyim, ben de AKP’ye vereceğim oyumu” şeklinde kendi kendine konuşuyordu değerli okurlar.


Alptekin Şimşek / 25-03-2009

Not: Bu yazı, 2009 yerel seçimleri için yazılmış ve internette yayınlanmış idi. Keşke o zamanki telefon kayıtları yayınlansa da, neler dönmüş öğrenebilseydik...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder