...

...
Alptekin Şimşek

17 Şubat 2014 Pazartesi

Burç Yorumları (Balık Burcu)


BALIK BURCU (20 Şubat- 20 Mart): 
En büyük özelliği canlılık olan balık burcu mensupları, enterasandır, oltaya geldikten sonra bile olağanüstü bir canlılık gösterirler. Ancak, oltadaki bu canlılıklarının son canlılıkları olduğunu söylememe, bilmem gerek var mıdır?.. 

Rahatlıkla tahmin edileceği üzere balıklar su grubundandırlar. Bu durumun bir uzantısı olarak sulu gözlüdürler. Buna karşın, zaten sulu bir ortamda yaşadıkları için bunların gözyaşları o kadar suyun içinde farkedilmez bile. Gene de hep ağlarlar, hep ağlarlar... 

En çok yetenekli oldukları konu, başkalarına karşı ilgi ve şefkat göstermeleridir. Bu konuda rakipsizdirler. Bu yeteneklerini ifade ettikleri yer ise, umumiyetle kadın- erkek ilişkileridir. Bu burcun kadını da, erkeği de, karşı cinsi ayartmada üstün başarı gösterirler. Şunu da eklemek gerekir ki, sahip oldukları bu yeteneği, sadece karşı cinsle ilişkilerde kullandıklarını söylemek onlara büyük bir haksızlık olur. Hayvanseverler, çevreseverler, çiçekseverler, kediseverler, köpekseverler, yurtseverler ve seviciler de gene bu burçtan çıkarlar. 

Balıklar çevre konusunda çok duyarlıdırlar ve uygun yerlere şöyle tabelalar yazarlar: 
-Okyanusunu temiz tut denizi koru
- Lütfen deniz kaktüslerine basmayınız
- Kılçık balıkta güzeldir
- Bugün ölecekmiş gibi miden için, yarın ölecekmiş gibi de Kumkapı için yaşa
- Seni de severim yemi de; yemi yeyinceye seni ton balığı oluncaya kadar

Hayatta vazgeçemedikleri en önemli unsur huzurdur. Tüm hayatlarını işte bu huzuru nasıl bulurum sorusuna ayırdıklarından genellikle de huzursuz bir ruh haline sahiptirler. Son durakları ise her daim huzurevleridir. 
Servete ve mutluluğa ulaşmak da, bu burcun insanının her zaman içinde yaşattığı bir amaçtır. Tüm burçlar serveti arzular elbette, ama balığın farkı, bunu diğerleri gibi çalışarak yapmak yerine loto ve totolardan yapmayı düşünmektir. Sayısal loto, toto, altılı, barbut, üç halka yirmibeş, okey, pişti, tombala oyunları balıksız düşünülemez. Talih oyunlarıyla balık burcu arasındaki bağıntı, tıpkı ülkersiz çay saati düşünülemez türünden bir ilişkiyi betimler. 


Balık burcunun en olumsuz yönü, kendini küçümsemektir. Örneğin siz kendisinden bir bardak su getirmesini istediğinizde, bunu büyük bir ihtimalle reddedecektir. Reddederken de, bardağı getirirken yere düşürüp kırmasının % 100 bir ihtimal olduğunu söyleyecektir. Balık burcu insanının bu tarz yaklaşımının gerçek sebeninin kendini küçümsemesi mi, yoksa kaytarıcı bir ruha sahip olması mı olduğu halen bilim çevrelerinde tartışılan bir husustur. 

Balık burcu cemiyeti üyeleri, genellikle sindirim sistemi rahatsızlıklarından yakınırlar. Bu da gayet doğaldır, çünkü yutulan o kadar zokadan sonra duygusal sistemin zarar görmemesi mümkün değildir. Balık burcu insanının en önemli özelliklerinden birisi de, sanatçı ruhlu ve hayalperest olmalarıdır. Sanatçı ruhlu olmaları nedeniyle devlet sanatçılığından en çok bunlar nasiplenir. Hayalleri ise onları Karaköy civarlarına kadar götürebilir. Bu yüzden hayal kurarken biraz dikkatli olmalarında yarar vardır. 
Balığın erkeği, kadını ve hatta travestisi karamsarlığa çabuk kapılır; her gördükleri nineyi el nino sanarlar ve hemen bir büyük rakı açarak "Batsın bu okyanus" şarkısını terennüm ederler. Çift karakterli olmak gibi bir özelliği de bünyelerinde barındıran balıklar, bu yönleriyle parti kurmaya çok elverişlidirler. Partilerinin her kapatılışında; "battı balık yan gider", diyerek bir yenisini kurarlar. 


Balık burçlular ile ilgili bir diğer önemli bilgi de, balığın baştan kokmasi sebebiyle, balığın dişisinin çorap yıkamak gibi bir sorunsalı olmamasıdır. Buna karşın, bol bol şapka yıkaması gerekmektedir. Balık burcu kadınını elde etmek çok güçtür. Bunu amaçlayan her hangi bir kimsenin, balığı kavağa çıkarmayı göze alması lazımdır. 
Uğurlu sayısı : 7, 11, 73, 354, 7299, 65789, 456342, 2349809, 567483938 hasılı, her hangi bir talih oyununda kendisine üç- beş kuruş kazandırmış her rakam uğurlu sayısıdır 
Sevdiği renk : Deniz mavisi, deniz yeşili, deniz kırmızısı, deniz turuncusu, deniz eflatunu vs. Hazettiği kitap : Denizler Altında Yirmibin Fersah 
Uğurlu taşı : Deniz taşı 
Uğurlu artisti : Uğur Yücel 
Uğurlu sebzesi : Deniz karnabaharı 
Hoşlandığı şahıs : Kaptan Kusto 
Muhtemel hastalığı : Pek tabi romatizma 
Bu burcun ünlüleri : Deniz kızı eftelya, hamsi, tava, jaws, balık adam, denizaltı, su yosunu, deniz atı, kavağa çıkan balık, baştan kokan balık, deniz kestanesi, deniz baykal, BEN 
Burcun ünsüzleri ise : B, L ve K harfleridir 
Uğurlu eşyası : Akvaryum 
Uğursuz eşyası : Olta, zoka, misina, trol, baltalı ilah Zagor Tenay' ın baltası 
En sevdikleri öykü : Küçük Kara Balık 
Çağrıştırdığı hususlar : Temel fıkraları, subasman fıkraları, dardanel ton, denizler, olta, misina, çapari, çarpan balığı, gulu gulu gulu, suni teneffüs, bigudi, spagetti western, daktilo şeridi, deodorant, moby dick, gubudik.... 
 2014 YILINDA SİZİN AÇINIZDAN NELER OLACAK: Bu yıl, balıklar için çeşitli sürprizler barındırıyor. Kâh bir yolsuzluk soruşturmasında isminiz geçecek, kâh bir mobese kamerada görüntünüz geçecek, kâh ayakkabı kutunuzdan ayakkabı çekeceği çıkacak, kâh nikâhlanacaksınız, kâh kahkaha atacaksınız, kâh serpme kahvaltı yapacaksınız, kâh kahır çekeceksiniz.

A. Şimşek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder