...

...
Alptekin Şimşek

25 Aralık 2013 Çarşamba

Bilge Can Yakan Cevaplıyor (2)

Hicabi Makro (46)
 

Bilge dede, ekonomik ve siyasi kriz nedir, örneklerle anlatınız?

CEVAP:
Sevgili okurlar, memleketimizi meşgul eden ehemmiyetli hususlardan birisi de ekonomik-siyasi krizdir. Şimdi ben, size bu mevzu hakkında malumat vereceğim.

Önce tanımlama yapalım: Bir ülkenin kasasında diyelim ki 100 milyar dolar var. Diyelim ki, bir grup müstesna kimseler, 100 milyar dolar olan kasadan 150 milyar dolar cukkalamayı başarmışlarsa biz buna, ekonomik kriz diyoruz.Ekonomik kriz akabinde siyasi krizi getirir. Bu ülkenin vatandaşlarına da kısaca; ekonomik keriz denir. Ekonomik-siyasi  kriz belli başlı iki gruba ayrılır: Tek toynaklı  krizler- çift toynaklı  krizler. Bunun anlamı ise şudur; eğer kasadan paraları götürenler 1,3,5,7 gibi tek sayılar kadarsalar bu tek toynaklı  krizdir. Yok eğer; 2,4,6 gibi çift sayıdaysalar buna da çift toynaklı  kriz denir.

Muhterem okuyucularım, tabi eninde sonunda bu hortumlama vakası açığa çıkar. İşte o zaman, bu zat-ı muhteremler hemen savunmaya geçerler ve şöyle derler: Eğer insanoğlu iki değil de tek bacaklı olsaydı bu  kriz çıkmazdı. Başbakan da iki bacaklıdır, demek ki krizin sorumlusu başbakandır. İsim vermek gibi olmasın bu kişi RTE de olabilir. Görüldüğü gibi bu muhteremler gayet pişkindirler. Yüzlerine tükürseniz dolar yağıyor zannederler. Sizleri aydınlatabildiysem ne mutlu bana değerli okurlar...


A. Şimşek

 Not: Değerli okurlar, bu köşe interaktif bir köşedir. Alttaki yorum kısmına sorularınızı yazabilirsiniz. "Bilge Can Yakan" etiketi altında tüm okuyucu soruları  samimiyetle cevaplanır. Lütfen sorunuz, sordurunuz. Cevaplayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder