...

...
Alptekin Şimşek

28 Aralık 2016 Çarşamba

Alternatif Enerji Kaynakları

Gezegenimizin ve dolayısıyla ülkemizin, en önemli sorunlarından birisi de enerjidir, sevgili internetistanlılar. Petrol desek, 30-40 yıl içerisinde bu kaynağın köküne kibrit suyu dökmüş olacağız. Elektrik desek, HES’lerimiz sağolsun, ormanları tüketmeden bu konuda da başarılı olamayacağız. Nereden bakarsak bakalım, nereden selfie çekersek çekelim, enerji açısından geleceğimiz pek parlak değil.
Bu yazımda, enerji üretiminde kullanabilme ihtimali olan, bazı olası enerji kaynakları üzerinde duracağım.
Bekleme Enerjisi: Her gün yüz binlerce insan sabah işe giderken ve akşam işe giderken; duraklarda, istasyonlarda, iskelelerde onlarca dakika beklemek zorunda kalıyor. Toplamda yüzlerce saate denk gelen bu beklemeler, enerjiye dönüştürülebildiği takdirde, hiç kuşkusuz, enerji ihtiyacımızın büyük bir kısmını karşılamış olacağız değerli twitterburglular!.. Bu konuda Türk bilim insanlarına, yiğit ve bulutlu kardeşlerimize, ozan ve kütahyalı emmilerimize büyük görevler düşmektedir. Bekleme olgusunu, telekinezi olsun, telepati olsun, %100 kuvantum düşünce gücü olsun, üfürükçülük olsun, dua olsun, bir şekilde enerjiye dönüştürmemiz şarttır!..
Silkeleme Enerjisi: Kadınlarımızın en çok güç harcadığı faaliyetlerden birisi halı ve kilim silkelemektir, saygıdeğer Facebookköylüler!.. Yüz binlerce kadının el emeği ve pazu gücü heba olup gitmekteyken, bu geleneksel ana sporumuzdan da enerji üretemez miyiz acaba? Bana kalırsa üretebiliriz. Silkelenen halı ve kilimlere bağlanacak sarı-kırmızı-mavi renkli kablolarla, belki de tüm ülkemizin elektrik – su gibi ihtiyaçlarıyla; plaza dikme, Şam’da namaz kılma, başkanlık sistemine geçme gibi etkinliklerimizin enerji ihtiyacı karşılanabilecektir. Bu fikrimin yabana atılmamasını diliyor ve tüm kadınlarımızı halı silkelemek üzere balkonlara davet ediyorum.
Tıklama Enerjisi: Her gün, her saat, her dakika milyonlarca vatandaşımız milyarlarca internet sitesine tıklamaktadır muhteşem instagramsporlular!.. Tıklama aktivitesimiz, enerjiye dönüştüğü takdirde, ne kadar büyük bir güce kavuşabileceğimizi hayal edebiliyor musunuz?.. Bu konuda en büyük sıkıntı, trilyonlarca internet sitesinin, zaman zaman yasaklanması hadisesidir.
Bu noktada, yasaklama kararı veren sulh ceza mahkemeleri mensupluların tutuklanmalarında büyük yarar vardır. Akabinde, halkımızın tıklama kapasitesini artırma bağlamında; on bin trilyonlarca porno sitesiyle, yüz bin milyarlarca yemek tarifi sitesi, üç yüz bin beş yüzlerce futbol yorumu sitesi, kırklar-yedilerce Alevi sitesi, yirmi beş bin tonlarca komik kedi videoları sitesi, altmış beş yüz bin inçlerce fotoğraf galerisi sitesi açılmalıdır. Site açmak isteyenlere boş arsa vermek, devletimizin en biriyinci görevi olmalıdır. Bütün dünyanın ilgisini çeken Facebook gibi sitelerin, yerli alternatifleri üretilmelidir. Örneğin Reisbook isimli bir site açıldığı takdirde, ülkenin yarı nüfusu kafadan tıklayacaktır.

A.Şimşek/28.12.2016/İstanbul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder