...

...
Alptekin Şimşek

30 Aralık 2016 Cuma

Middleworld 2017

2016 yılının en ilgi çeken yapımı, hiç kuşkusuz Westworld isimli Amerikan dizisiydi.
Middleworld’den bahsetmeden önce, Westworld’den biraz bahsetmekte yarar var.
Büyük bir şirket, genişçe bir arazinin üzerine, insan suretindeki robotların yaşadığı bir kasaba kurmuştur. Dizimiz western türünde, dolayısıyla kasaba halkı da kovboylardan, çiftçilerden, Kızılderililerden, barlardan ve fahişelerden oluşuyor. Bu robotlar, özel bir şekilde programlanmışlar ve insanlar gibi gülüyor, ağlıyor, üzülüyor ve acı çekiyorlar.
Kasabanın kuruluş amacı ise, ücret karşılığında, gerçek insanların, bu kasabayı ziyaretlerine olanak sağlayıp, çeşitli maceralar yaşamalarını sağlamak. Bu müşterilerin büyük bir çoğunluğu, gözü pek bir silahşor olmayı ve en güzel şekilde dizayn edilmiş bar sakini fahişelerle zaman geçirmeyi tercih ediyorlar. Böyle bir dünyada silahşorluğu tercih etmek, elbette çok cazip. Çünkü, robotların, insanlara zarar verebilme ihtimali yok. Ev sahibi robotlar da silah kullanabiliyorlar, ama kurşunları misafirleri öldüremiyor. Misafirlerin öldürdüğü robotlar, kısa süre içinde şirket bünyesinde tamir edilip, tekrar görev yerlerine postalanıyorlar. Dizi, izleyen bölümlerde çeşitli sürprizlerle bizi şaşırtsa da, kabaca çerçevesi böyle.
Neyse efendim, sadede gelelim. Aldığımız duyumlara göre, dizinin yapımcıları bir adet de Middleworld dizisi çekmek istiyorlarmış. Dizinin 2017’de çekilmesi bekleniyormuş. Kulağımıza gelen bu haber, dedikodudan ibaret de olabilir elbette. Ancak, düşününce gayet de mantıklı geliyor.
Dedikodu bu ya, dizi, daha doğuda bir yerde, Ortadoğu’da çekilecekmiş.
Söylentiye göre, robotların tasarımı çoktan tamamlanmış bile. Bölge ve saat farkı nedeniyle, burada kurulacak kasaba elbette kovboylar, fahişeler filan olmayacakmış, ama mesela cariyeler olabilirmiş.

Middleword, western konsepti dışında bir anlayışla çekileceğinden, misafirlerin robot öldürmek için kullanabileceği silahlar konusunda, olağanüstü bir çeşitlilik söz konusuymuş. Otomatik tüfekler, roketatarlar, uçaksavarlar, C-4 patlayıcılar, el bombaları, F-16’lar, insansız hava araçları ilk etapta düşünülen silahlarmış. Dizinin otantik olması bakımından, pala, kılıç gibi silahlar da temin edilecekmiş.
Dedikodu bu ya, dizinin yapımcıları, nüfusunun 1/5’i silahlı ve müşteri potansiyeli çok olan Türkiye’de bir kamuoyu yoklaması da yaptırmışlar. Yoklama sonucuna göre, müstakbel Türk müşteriler mevcut silahlarla yetinmek istememişler ve ek silahlar istemişler. Türk müşterilerden kimisi, taleplerine şu şekilde dile getirmiş:


- Bomba ne abi ya, ben GDO’lu ürünlerle öldürmek istiyorum; hasta olup ölsün ipneler!
- Mevcut silahları kullanmasını ben bilmiyorum, bana bir adet hafriyat kamyonu verin yeterli!
Başka bir müstakbel müşteri ise, kabası bitmiş 10 katlı bir inşaat talebinde bulunarak, çatı katından atacağı çekiç, mala gibi nesnelerle robotları öldürmek istediğini ifade etmiştir.
Kimi müstakbel müşteriler ise, ata sporumuz olan biber gazıyla katliam yapma isteğini dile getirmiştir.
Dedikodu bu ya, madem robotlar bu kadar savunmasız, ben çıplak elle öldüreceğim, diyen çok sayıda müşteri de kamuoyu yoklamasında düşüncelerini ifade etmiş.
Dedikodu bu ya, milyonlarca dolarlık silahlar yerine, eften püften silahlar istenmesi, yapımcıları çok memnun etmiş. Dizinin maliyeti, Westworld’ün 1/10’ini bile geçmeyecekmiş.

Dedikodu bu ya, Middleworld’ün minik bir kusuru varmış; ölen robotlar tamir edilemeyecekmiş!..
A.Şimşek / 30.12.2016 / İstanbul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder