...

...
Alptekin Şimşek

28 Aralık 2016 Çarşamba

1 Ocak 2017’den İtibaren Kapatılması/Yasaklanması Elzem Olan Şunlar Bunlar

- Seferberlik ilan edebileceğini ilan eden hükümetimiz, ne kadar uğraşsa da; tivıtır, feysbuk, yutup gibi internet sitelerini bir türlü tamamen kapatamamaktadır. Bu şartlar altında, modem, hard disk, Mouse, fotoşop, word office gibi nesne ve uygulamaların kapatılması yönünde girişimlerde bulunulmalıdır. Bunları teker teker bulup kapatmak zor görünmekle birlikte, sık sık elektrik kesintileri yapmak suretiyle, bu cihazların bozulması sağlanabilmelidir. Uyanık vatandaşların jeneratörle yollarına devam etmeleri olasılığına karşılık ‘bizımla değilsin’ denilerek, her türlü jeneratör alım satımı, kiralanması gibi işlemler durdurulmalıdır.

- Bir şekilde internete bağlanma imkânı bulunan vatan hainlerini devre dışı bırakmak için, e-posta gönderme işlemi ilçelerde kaymakamlık, illerde valilik iznine tabi olmalıdır. İlgili mercilere başvurularda; sabıka kaydı sorulmalı, GBT’ye bakılmalı ve 100 TL tutarında Özel İletim Vergisi tahakkuk ettirilmelidir.
- Basılı materyalle vuku bulacak mektup ve kargo gönderme eylemlerini engellemek amacıyla tüm PTT şubeleri 2 bin 500’üncü bir emre kadar kapatılmalı; kargo şirketleri ise, yalnızca 00:00-06:00 arası hizmet vermelidir. Kargo firmalarında çalışan işçilerin grev yapmaları özendirilmeli, gerekirse 1-2 maaş tutarında ikramiye verilmelidir. Kargo görevlileri, özellikle sakar ve hafızası zayıf kişilerden seçilmelidir.
- Vatan haini teröristler, internetsiz, mektupsuz bir ortamda çaresiz kalacaklarından alternatif yöntemler deneyebileceklerdir. Akla ilk gelen yöntemlerden birisi dumanla haberleşme, diğeri de güvercinle haberleşmedir. Teröristleri başarısız kılmak için, duman çıkartan nesnelerden alınacak tüttürme vergisi % 500 artırılmalı, ülke çapında, tüm güvercinler de kümeslerine kapatılmalıdır. Kümesleri mühürleme yetkisi ilçelerde zabıta müdürüne, illerde emniyet müdürüne verilmelidir. 15 günlük periyotlarla, belediye başkanları tarafından güvercin kümesleri ziyaret edilmeli, şemsiyenin ucuyla haddini bilmez bu hayvanlar dürtülmeli ve hadleri bildirilmelidir.
- Özel ulakla haberleşmenin de, bir başka iletişim yolu olduğu değerlendirilmek suretiyle; ulakların ulaşımını sağlayacak taksi, minibüs, otobüs, metro, helikopter gibi araçların kullanma bedellerine % 400 oranında zam yapılmalıdır. Yaya olarak trafikte seyreden vatandaşlarımıza mesafe sınırı konmalı, günlük 5 bin adımdan fazla atanlara, gerekli uyarı yapılmalı, riayet etmeyenler hakkında her türlü yasal işlem başlatılmalıdır.
- Siyasi hayatımızda telepati, telekinezi gibi yollarla iletişim kurma teşebbüslerinin olduğuna dair duyumları haiz birtakım belgelerin bulunduğuna ilişkin dedikodular üzerine yapılan değerlendirmeler neticesinde, ciddi tedbirler almak da şarttır. Bu tedbirler konusunda, az önceki cümleyi, bir kerede okuyup anlayabilenler tercih edilmelidir.
- Buraya kadar belirtmiş olduğumuz kapatılması elzem olan hususlar, yılda bir kez açılıp, 5 dakika havalandırıldıktan sonra tekrar kapatılmalıdır.

- Bireysel özgürlüklerin muhafazası bağlamında, bireylerin birey olarak kendi kendileriyle iletişim ve etkileşim içinde bulunmaları konusunda bir sakınca mülahaza edilmemiştir. Bireyler, kendi kendilerine e-posta gönderebilir, twit atabilir, aynaya bakarak konuşabilir ve hatta diledikleri kişiler hakkında akla hayale sığmayacak küfürler edebilirler. Başkalarına iletmemek ve duyurmamak kaydıyla her türlü küfür, tehdit serbesttir. 
A. Şimşek / 28.12.2016 / İstanbul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder