...

...
Alptekin Şimşek

11 Mart 2017 Cumartesi

Aşkobüs




















Tıklım tıkış metrobüsler; yerin metrelerce altındaki metrolar, tüneller; yolcuların kapılardan salkım salkım sarktığı minibüsler; en hafif lodosta sefere çıkamayan vapurlar; eşek yükü para verilerek geçilebilen köprüler ve yollar; arttıkça artan akaryakıt fiyatları… İşte, bunların hepsi sevdaya dahil ey saygı değer Feysbuklular, İnstagramlılar, Twitterlılar…
Çünkü, durum böyle olmasa, aşkın son kırıntıları da kalmazdı günümüzde.
10 dakika sonra kavuşacağını bildiği sevdiceğine, aşkitosuna aşık olur mu hiç insan?
Varıp varamayacağın, görüp göremeyeceğin belli olmayacak; kılcal damarlarına kadar tedirginliği hissedeceksin ki, aşkın filizlenecek, çiçek açacak ve sen o çiçekleri yolmak için belli belirsiz bir umudu yüreğinde yaşayacaksın.
Mecnun Leyla’sına kavuşabilseydi aşk olmazdı; metrobüs saatinde kalksa ve yollar boş olsa sen de aşık olmazdın. En şiddetli lodosta bile yola koyulabilseydi vapurlar ve deniz otobüsleri, aşık olabilir miydin sen hiç? Benzinin litresi 50 Kuruş olsa, 1, 2, 3 ve müstakbel 4. Köprü her daim boş olsa, 5 dakikada sevdiceğine varabilsen aşkın kenarından geçebilir miydin acaba?
Demek ki, toplu, yarı toplu ve topsuz ulaşımın eziyetli olmasının bir sebebi var. O sebep de, siz aşk tiryakilerinin aşkını diri tutmaktır, ey aşk yolunda her daim 50 liralık benzinle seyredenler.
Tüm bunlardan çıkaracağımız sonuç elbette şudur: Hükümetler ulaşım ücretlerine, akaryakıta sürekli zam yapıyorsa, ulaşım sistemi ulaşmamak üzerine kurulmuşsa, bu tamamen aşk içindir, aşkımız içindir ve dahi aşkitolarımız içindir. Halk otobüslerine, hafriyat kamyonlarına kaldırımlara çıkma izni verildiyse bu da senin Leyla (Mecnun), Şirin (Ferhat) ve Aslı (Kerem) olma ihtimalin içindir. Aşk dediğin bol maceralı, enteresan mecralı bir yoldur aziz Linkedinliler… Hükümetlerimiz de, aşık olabilmeniz, aşkınızdan yollara düşebilmeniz ve düştüğünüz yollarla hiçbir yere varamamanız için canla başla çalışmaktadır.
Şimdi ben bunları niye diyorum? Çünkü önümüzde Başkanlık sistemi oylaması var. Yol yakınken (lakin üzerinde gidilemiyorken) eğri büğrü oturup doğru karar vermenizi istiyorum.
Başkanlık Sistemi, araç sayısının azalıp yolcu sayısının arttığı, köprü ve yol geçiş ücretlerinin bulutlara yükseldiği, toplu taşıma araçlarının karınca yuvalarına döndüğü, aşkımız ve aşkitolarımız için en ideal koşulları sunmaktadır. Başkanın bir kelamıyla tüm hava, deniz ve kara trafiği durdurulabilmekte, benzin fiyatları pırlanta fiyatlarına paralel hale getirilmektedir.
Nihayetinde, anayasa değişikliğine evet, demek, aşka evet demektir, aşka davetiye çıkarmaktır, aşkını doya doya yaşamak ve aşkabilitenizin uluslar arası standartlara kavuşması demektir. Bakın Dünya ülkelerine, aşık sayısının en çok olduğu memleketlerde kimse bir yerden bir yere gidememektedir. Benden söylemesi, karar sizindir.
Not: Bazı yollar boş olduğu için, gideceği yere 5 dakikada varan ve aşkı tadamayan vatandaşlarımız olduğu söylenmektedir ki, Başkanlık sisteminde bahsedilen yolların 1200 km’ye kadar uzatılması imkanı bulunmaktadır…
A. Şimşek / 11.3.2017 / İstanbul



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder