...

...
Alptekin Şimşek

27 Aralık 2013 Cuma

Türk Rekorları


Bugün Türk Rekorları serimize başlıyoruz. Araya çaktırmadan gerçek rekorlar da serpiştirebilirim. Artık doğrusunu eğrisini ayırmak size kalıyor...

- YALAN REKORU: Tarih boyunca uydurulmuş en büyük yalan Türklere aittir. 17. yüzyılda İrecep Tayyare Paşa' ya ait olduğunu tespit edebildiğimiz bu rekor yalan, o tarihte dünya üzerindeki tüm alfabeler ve 150 bin değişik sözcük kullanılarak tek bir cümle içerisinde söylenmiştir. Merhum Paşa' nın yalan cümlesine başlamasıyla bitmesi arasında geçen süre 12 ay, 19 gün, 16 saat ve 23 dakikaymış. Rivayete göre bu yalan o kadar uzun bir yalanmış ki, Dünya çevresinde 77 tur atabiliyormuş. Bir iddiaya göre, bu yalana yakıt ilavesi olsaymış Mars' a iki kere gidip gelebilirmiş.


- İŞEME REKORU: En uzun süreli ve hacimli işeme rekoru yine bir Türk'e aittir. Mehmet Duba isimli vatandaşımız, 2001 yılının Ocak ayının 23. günü Kadıköy' de bir birahaneye gitmiş ve birahenadeki tüm biraları içtiği gibi, çevre birahenelerden takviye de yapılmak suretiyle ipin ucunu iyice kaçırmıştır.
Mehmet Duba, evi dışında bir yerde işeme fobisi olduğu için, kafa çekme süresince çişini tutmuş ve nihayet pantolonuna hafif hafif kaçırmaya başladığı bir esnada bira içmeyi kesmiş ve evine doğru koşturmaya başlamıştır. Tam evinin kapısında fermuarını çıkarmış ve ve kapıyı açmak üzereymiş ki, artık çişini tutamamış ve itfaiye hortumu gibi işemeye başlamış. Bu ani basınçla evinin çelik kapısı 10 metre içeri fırlamış ve Mehmet Duba, aralıksız 48 saat işemiştir.
Mahalle ve apartman sakinleri kapının patlayarak açılmasını ilk başta 'Amerika bize füze yolladı galiba' şeklinde yorumlamışsalar da, sonra durumun farkına varıp bu inanılmaz rekorun kırılmasını seyre koyulmuşlardır. Yapılan bilimsel ölçümler neticesinde Mehmet Duba' nın 546 litre işediği tespit edilmiş. Halbuki adamımız zaten 52 kilo birşeymiş. Mehmet Duba çişinin son damlasına kadar işedikten sonra yapılan hasar tespit çalışmalarında ise şu sonuçlar elde edilmiş:



- Bir kedi boğularak ölmüş.
- 29 tane hamam böceği yüzmesini öğrenmiş.
- 143 tane fare, apartmanı terkedip mahalleyi istila etmiş.
- Kanalizasyon boruları patlamış ve son olarak da
- Karısı Mehmet Duba' yı boşamak için mahkemeye vermiş.
Bu rekordan sonra Sidikli Mehmet olarak anılmaya başlanan Mehmet Duba bir daha bira içmeye tövbe etmiş, hatta çay ve su bile içmez olmuş. Yemekten, içmekten ve işemekten kesilmiş.


- ŞAAPMA REKORU: Hiç şüphe yok ki, şaapma rekoru da bir Türk'e aittir. Bu rekor askerliğin 48 ay olduğu bir dönemde Kayserili Abdullah Çavuş tarafından kırılmıştır. Tezkere almasına 12 gün kala şaapmasızlıktan gözleri dönen Abdo Çavuş birliğinden firar etmiş ve soluğu Karaköy Genelevi'nde almıştır. Tanıkların anlatımına göre Abdo Çavuş, genelevin bir ucundan girip, şaapa şaapa bir ucundan çıkmış ve sonuç olarak 657 kadınla şaaparak kırılması güç bir rekora imza atmıştır.
Olaydan haberdar olan imam nikahlı 3 karısı ise, bizimle ayda 2 kere bile şaapmıyordu, bu herife nereden geldi bu kudret, diyerek şaşkınlıklarını dile getirmişlerdir.
Genelevden çıkan Abdo Çavuş, üç saat kadar bir otelde kalıp dinlendikten sonra, Sultanahmet' e gitmiş ve buradaki turist gruplarına saldırmıştır. Bu şekilde de 345 kere şaapıştığı söylense de, araya üç saatlik dinlenme süresi girdiği için, bu sayı rekor olarak tescil edilmemiştir. Abdo Çavuş şaapıştığıyla kalmıştır. Abdo Çavuş hızını kestikten sonra Sultanahmet Camii' ne giderek tövbekâr olmuş ve ondan sonra da bir daha harama uçkur çözmemiştir.


- KIÇLA GÜLME REKORU: Olay 2002 Seçimlerinde miting meydanında geçer. İsmi ve kendisi lazım değil parti liderlerinden biri; iktidara geçince IMF' yi bu ülkeden kovacağını, enflasyonu yüzde 1' e indireceğini, asgari ücreti 1000 YTL yapacağını, evde kalmış kızlara koca bulacağını, hastaların hastane kapılarında beklemeyeceğini ve buna benzer daha pek çok tatlı sözler sarfederken, alanı yarı dolduran vatandaşlarımızdan Mülayim Külyutmaz (70), kıçıyla gülmeye başlamış ve bugüne kadar da bu gülmesi kesilememiştir.

- TUVALET KAĞIDI KULLANMA REKORU: Bu rekor henüz tescil edilmemişse de, bu rekorun kırıldığını ifade ediyorlar. Rivayete gören birkaç banka hortumlamaktan sabıkalı bir vatandaşımız hortumladığı onca şey rahatsızlık verince soluğu tuvalette almış ve 13 gün boyunca sürekli mıçmış.
Dışarı çıktığında hayretle görülmüş ki, tuvalette bulunan 150 koli tuvalet kağıdı kullanılmış. Asıl enterasan yanı şuymuş ki; bu rekor aynı zamanda bir mıçmada en fazla mıçma rekoruymuş!..


- MÜZMİN MUHALEFET REKORU: Bu rekor, tahmin edileceği üzere sosyal demokrat bir partinin liderine ait. Kendisi yaklaşık 250 seçime girmiş ve hiçbirini kazanamamıştır. Ancak, hepsinde ana muhalefet olma gibi bir başarıyı da yakalamıştır.
Dünyada benzeri olmayan bu partinin varlığını farkeden 'Dünya Parti Kurma ve Yaşatma Derneği', partinin liderine bir adet 'ülke yönetme simülasyonu' hediye etmiştir. Malum liderin bu simülasyonda başarılı olup olamayacağı tüm Dünya için merak konusu.


- FLÖRT ETME REKORU: Dünya ençok flört etme rekoru yine bir Türk' ün elinde değerli okurlar. Rekorun sahibi ise bir manken. Kendisi 17 yaşında mankenliğe başlamış ve 24. yaşına girdiğinde geçmişinde tam 1245 flört hadisesi bırakmış.
Michigan Üniversitesi yetkililerinin yaptığı araştırmaya göre; bu flörtlerin 1000 adedi 'düzeyli ilişki', 200 adedi 'biz sadece arkadaşız ilişkisi' ve geri kalan 45 adedi de 'düzeysiz ilişki' imiş. En yakın rakibine 1000 flört olayı fark atan bu güzide mankenimiz, önümüzdeki yıl Avrupa' da başarılı işlere ve tabi çeşitli renk ve ebatta flörtlere imza atmak istiyor.


- İŞÇİ ÇIKARMA REKORU: Hiç kuşkusuz bu rekor da bir Türk'e, İstanbul'lu bir sanayiciye ait. İstanbul' da bilmem ne holdingin, bilirim ne fabrikasından bir batında 2345 işçi atılmıştır. Bu rekor, gerçekten takdiri hakediyor. Çünkü, bu işçi atma ana rekorunun yanında, bazı tali rekorlar da kırılmış bulunmaktadır. Atılan bu işçilerin kıdem tazminatı, izin ücreti ve diğer sosyal hak alacakları toplamı ise 450.000 YTL dir ki, bu rakamın da sanayi tarihinde eşi benzeri bulunmamaktadır. 2002 yılında kırılan bu rekor alacağın, faizleriyle birlikte bugünkü değeri ise 1,5 milyen YTL olmaktadır ki, parmak ısırtacak başka bir rakamdır. Sanayicimizi kutluyor ve yeni rekorlara imza atmasını memleket olarak bekliyor, umuyor ve diliyoruz. Sanayisine duacıyız.


- ÜFLEME REKORU: İnanılması güç bir rekor da Manisalı Üfürükçü  Levent Karınç'a ait sevgili okurlar. Ülkemizde patlak veren son ekonomik krizin sonucu olarak, evinin önünde kuyruk olan tam 2000 vatandaşımızın tümünü 13 saat içinde başarıyla okuyup üflemiştir. Her ne kadar üflenen bu 2000 yurttaşımızdan 1200'ü din değiştirmiş, 400'ü iflas etmiş, 200'ü işten atılmış ve kalan 200'ü de sert üflenmekten dolayı zatürre olmuşsa da, önemli olan üfleme sayısı olduğu için, bunlar bu rekora gölge düşüremez.


- UMUMİ TELEFONDA KONUŞMA REKORU: Vatani görevini Konya'da yapan onbaşı Hamdi, bir çarşı izninde telefon kulübesine girmiş ve memleketini arayarak 53 kişilik ailesiyle tek tek telefonda konuşmuş ve bu konuşma tam tamına 16 saat 27 dakika sürmüştür. Kuyrukta bekleyen 48 erin şikayeti üzerine asayiş ekipleri telefon kulübesine baskın yapmış ve onbaşı Hamdi'nin, jetonun orta yerine bir delik açıp, oradan bir ip bağlayarak bedava konuşma yaptığını da tespit etmişlerdir. Soruşturma esnasında konuşma kayıtları incelenmiş ve bu inanılmaz rekoru kırdığı ortaya çıkmıştır. Telekom yetkilileri bu güzide evladımızın alnından öperken, görevleri gereği savcılığa şikayet etmek zorunda oldukları için yürekleri parça parça olmuştur.


- EN KAVGACI ÇOCUK REKORU: Emre Ergen (16), kavgacı ve geçimsiz bir çocuk olmasının bedelini 36 vilayet, 122 okul ve 75 ev değiştirerek ödedi. Daha 13 yaşındayken okul mevcudunun beşte dördünü oluşturan 134 çocuğu iki gün içinde dövdü ve haklı olarak rekorlar tarihindeki yerini aldı. Emre'nin babası Abdulcabbar 43 değişik suçtan sabıkalı iken annesi Saniye Ergen 12 aynı suçtan sabıkalı. Uzmanlar, Emre'nin anne ve babasına özenmiş olabileceğini söylüyorlar.


- EN KAVGACI YETİŞKİN REKORU: 2002 yılının Mart ayında köyünü terkederek İstanbul'a göç eden Murtaza Hırçın isimli vatandaşımız, İstanbul'a indiği Haydarpaşa Garı'ndan Mecidiyeköy'deki akrabalarının yanına vardığı ana kadar geçen 16 saatlik sürede, büyük şehre intibak edememesi ve birçok haksızlığa tahammül edememesi nedeniyle 245 kavgaya karıştı ve tümünde de, kafasının tasını attıran kişileri kızılcık sopasıyla dövmeyi başardı.
Son olarak hakkında iddianame hazırlayan savcı ve iddianameyi yazan zabıt katibesini döven Murtaza Hırçın, halen Bayrampaşa Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor.


- ZABIT REKORU: 258 kişinin yargılandığı çete davasında zabıt katibeliği yapan Sevim Karbon, 3 gün süren duruşmada 7000 sayfa kağıt yazdı, 10 şerit ve 3 de daktilo değiştirdi. Duruşma bittiğinde Karbon' un parmakları geçici olarak felç olmuştu.
Bir süre tedavi gören Karbon, yargılanan sanıkların tümünün afla kurtulduğunu öğrenince sinir krizleri geçirdi ve daktilosunu kaptığı gibi soluğu Başbakanlık binası önünde aldı. Daktiloyu başbakana fırlatmak isteyen Karbon, son anda yakalanarak ilgili hastanenin ilgili bölümüne tedavisi amacıyla yatırıldı.


- KORKMA REKORU: Bu rekor 2003 yılında, herhangi bir Türk Hükümeti' nin 60 gün içinde ABD' den 443 kere korkmasıyla kırılmıştır. Şu cümle 443 kere söylenmiştir: Dediklerini yapmazsak, borsamızı batırırlar. Bize bir daha hiç kredi vermezlerse, halimiz n'olur yarabbim!

- TEZKERE REKORU: Bu rekor da yine bir Türk Hükümeti' ne aittir değerli okurlar. 5 aylık icraat içinde, TBMM' ye 2950 adet tezkere yollanmış ve bunu 3000 tanesi reddedilmiştir. 50 adet red, müstakbel tezkereler için verilmiştir.


- YOLSUZLUK REKORU: 1933 yılında kurulan Bingöl sınırları içindeki 'Gitmesek de Görmesek de Köyü' nün o tarihten beri bir yolu bulunmuyor. Başvurmadıkları makam, ağlamadıkları milletvekili kalmayan 'Gitmesek de Görmesek de Köyü' her ne kadar 2002 yılında bir yola kavuşmuşsa da; olayı haber alır almaz köye üşüşen İGDAŞ, TEDAŞ, İSKİ ve TELEKOM' un kazı işlemleri neticesinde, yapılan bu yol 3 gün içerisinde kullanılamaz hale gelmiştir.


Gitmesek de Görmesek de Köyü, şu anda elektriği, suyu, telefonu ve doğal gazı olup da, yolu olmayan tek köy olması itibariyle, rekorlar kitabına girmeyi haketmiştir.


- KAÇAK ELEKTRİK KULLANMA REKORU: Abdülselam Kablo isimli yurttaşımız, 1955 yılında, köyüne 145 km mesafedeki şehir merkezinden kaçak elektrik kablosu çekmiş ve 2002 yılının aralık ayına kadar da elektriği kaçak olarak kullanmıştır.
Abdülselam Kablo isimli yurttaşımız, yakalandığında çoktan bir rekora imza atmıştı bile. Kendisine 2 Trilyon TL ceza kesen TEDAŞ yetkililerini biçer döverle biçen yurttaşımız, halen 1290 yıllık hapis cezasını çekmek üzere, cezaevinde bulunmaktadır.


- $ KLAVYE KULLANMA REKORU: F ve Q klavyeyi protesto etmek isteyen Rıfat Print isimli yurttaşımız, 1991 yılında kendi icat ettiği $ klavyeyi kulanmaya başladı ve halen bu klavyeyi kullanmaktadır.
Üzerinde S, Ş ve $' den başka bir harf bulunmayan bu klavyeyle chat yapmak suretiyle 125 hatun tavlayan Rıfkı Print' in bunu nasıl başardığı ise merak konusu....

- SİGARA İÇME REKORU: Hidayet Sabır isimli vatandaşımız, doğumhanenin kapısında eşinin doğum yapmasını bekliyordu sabırla... Beklerken de, adet olduğu üzere sigara üzerine sigara içiyordu. Ne var ki eşinin doğumu uzadıkça uzuyor, bekleme odasındaki küllükler de Hidayet' in sigaraları sayesinde dolup dolup taşıyordu.

1 hafta 4 gün sonra eşi bir oğlan çocuğu dünyaya getirdiğinde, Hidayet ağzındaki bitmekte olan sigarayı söndürdü ve birkaç kez 'öhhhü öhhhü' diye öksürdü. Bir pratisyen doktorun, Hidayet' in yanındaki boş sigara paketi dağını farkedip sayması üzerine, Hidayet' in 1 hafta 4 gün boyunca 236 paket sigara içmiş olduğu tespit edildi ve gerekli yazışmalar yapılarak bunun bir rekor olarak tescil edilmesi sağlandı.
Eşi yeni doğurduğu bebeğiyle hastaneden taburcu olurken, Hidayet de akciğer kanseri teşhisiyle hastaneye yatırıldı.


- İLGİNÇ ENSTRÜMAN REKORU: Bu rekoru kıran Hıdır Melodi isimli vatandaşımız, buluşunu yaparken Özay Gönlüm' ün yaren isimli üçlü sazından esinlendiğini söyledi ve icat ettiği enstrüman hakkında şu bilgileri verdi:
“Bir adet bağlama, bir adet gitar, bir adet mandolin ve bir adet de piyanoyu üstüste koymak suretiyle hem Özay Gönlüm' ün rekorunu kırdım, hem de farklı bir sentez oluşturdum. Bu sonuç Türk Müziği' ne armağan olsun.”
Yapılan incelemede her ne kadar bu enstrümanı çalabilmek için, en az 2 metre 35 santim bir boya sahip olmak gerektiği tespit edilmişse de, icadın cillop gibi görüntüsü, bunun bir rekor olarak tescilini sağlamıştır.


 A. Şimşek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder