...

...
Alptekin Şimşek

13 Aralık 2013 Cuma

Paralel Evrende Neler Oluyor...




Her gün posta kutuma yüzlerce e-posta geliyor. Bunların tümüne yanıt vermek, takdir edersiniz ki mümkün olmuyor. Biriken binlerce e-postayı tasnif ettiğimde, en çok sorulan ve merak edilen konunun “Parelel Evren” olduğunu saptadım, değerli okurlar. Paralel Evren'de neler olup bittiğini merak etmeyen yurttaşımız neredeyse yok denecek kadar az. 

Paralel Evren'in bu denli merak edilmesinin temel nedeni, Paralel Evren güzel bir yer ise, o yana doğru yatay geçiş yapabilir miyiz, iyimserliği olsa gerek...

Paralel Evren'de neler oluyor sorusundan sonra en çok karşılaştığım sorular ise şunlar: 

Eğik evren'de neler oluyor? 
Yamuk evren'de neler oluyor? 
Uzayda GSM operatörü var mı? 
Galaksimizde, beleşe benzin temin edebileceğimiz bir yıldız veya samanyolu var mı? 
Kainatın öbür ucunda asgari ücret kaç TL? 
Mars'da Çocuklar Duymasın dizisi oynuyor mu? 
Venüs'ten manken manita kapabilir miyiz?
Dörtkenarüçgen diye bir şey olabilir mi?


Bu çerçevede gelişen tonla e-posta mevcut. Ancak bunların yanıtlanmasını sonraya bırakmak üzere, şimdi kameralarımızı Paralel Evren'e doğru yöneltelim bakalım orda neler oluyor:

— Yer Avrupa... Ankara'dan gelen "İnsan Haklarını İzleme Heyeti", Avrupa'dan rapor edilen insan hakkı ihlallerini yerinde inceliyor. 2.457 ihlal tespit eden heyet, Avrupa ülkelerini uyararak “Bir dahaki gelişimizde durumunuz düzelmemiş olursa, sizi Avrasya Birliği'ne alma konusunu askıya alırız” şeklinde beyanda bulunuyor. Kendilerine 2029 yılına müzakere tarihi verilen Avrupa ülkeleri, “o zamana kadar gerekli değişiklikleri yapacağız” diyorlar.

— Yer ABD... Başkan, TV’den ulusuna sesleniyor: “İstihbarat organlarımızın yanlış ve yanıltıcı bilgi vermesi neticesinde Irak'ı işgal etmiş bulunuyoruz. Az önce elime ulaştırılan bilgilere göre; onbinlerce Iraklıyı öldürdüğümüz yetmiyormuş gibi, bir o kadarını da yaralamış veya sakat bırakmışız. Bu asla kabul edilebilir bir durum değildir. Tüm bu suçlarımızı itiraf ederken derin acı çekiyor ve utanç duyuyorum. En geç 1 hafta içinde askerlerimiz Irak'tan çekilecek ve Irak devletine 500 milyar dolar haksızlık tazminatı ödenecektir... Samimi özürlerimin Irak halkı tarafından kabul edileceği dilek ve umuduyla, Irak'ta ölen Iraklılar için 1 dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum hepinizi... Unutmadan bir konuya daha değinmek isterim ki, haksız bir şekilde yürüttüğümüz bu işgal hareketi esnasında biricik müttefikimiz Türkiye'yi de çok güç durumlarda bıraktık. Onlardan da yüzmilyonlarca kere özür diliyorum. Kendilerine gereken tazminat fazlasıyla ödenecektir.” 

- Yer Çin... Olimpiyatlara katılan kısa mesafe koşucusu Türk atletin 100 metreyi 8.5 saniyede koşmasının ardından yapılan doping testinde doping maddesine rastlanmıyor. Birincilik kürsüsüne çıkan Türk atlet, İstiklal Marşımızı 1,5 milyar Çinliye ve tüm dünyaya dinletiyor. Kendisi de marşımızı hatasız söylüyor. 

— Yer Türkiye... Sevgililer Günü tüm yurtta ve yurtdışı temsilciliklerinde coşkuyla kutlanıyor. Açıklanan istatistiklere göre hiçbir erkek eşine veya sevgilisine hediye almayı unutmuyor. Kutlamalar sırasında silah sıkılmıyor, trafik kazası olmuyor, reytingler düşmüyor. 

— Yer İstanbul... Milli Takım teknik direktörü konuşuyor: “Takımı kurma ve taktik belirleme konusunda büyük hatalar yaptım, Dünya Şampiyonası'na katılamayışımızın tek sorumlusu benim, istifamın kabulünü talep ediyorum.”

— Yer Fransa... Fransa Parlamentosu, 'Ermeni Soykırımı Kanunu'nu iptal ederek Türkiye'den özür diliyor...

—Yer Ankara...Asgari ücreti bir türlü yoksulluk sınırı üzerine çekemeyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı istifa ediyor ve başarılı olamayan diğer bakan arkadaşlarını da istifaya davet ediyor...

— Yer İsviçre... Bir basın toplantısı düzenleyen Orhan Pamuk, “roman yazma konusundaki yetersizliğimi tarihi konularda sivri çıkışlar yapmak suretiyle örtmeye çalıştığım için üzgünüm” diyor...

— Yer Türkiye... Başbakan RTE, 2500 adet cemevi açılacağını, Atatürk ilke devrimlerine sadık kalacağını,  asgari ücretin yoksulluk sınırının altında tespit edilmeyeceğini, yargı veya askerle ilgili olumsuz cümleler edilmeyeceğini, dokunulmazlıkları kaldıracağını açıklıyor. Toplumda herhangi bir huzursuzluğa neden olmuşlarsa, istifa dilekçesini derhal vereceklerini de ilave ediyor.


Paralel Evren manzaraları şimdilik bu kadar değerli okurlar.

“...evren her karar aşamasında ikiye yarılır. Bu şekilde sınırsız sayıda paralel evren oluşur..."

A. Şimşek 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder