...

...
Alptekin Şimşek

3 Aralık 2013 Salı

Kediler


Bahçemizin 3 patili Tarçın 'ı


Kediler gerçekten de nankör hayvanlar olarak bilinir. Bu da şöyle olur: Nan sözcüğü kürtçede ekmek anlamına gelir; kör ise bildiğiniz kördür. Yani, kediler yedikleri ekmeğin körüdürler... 
 Sizden yerler ekmekleri, yemekleri; sonra da 'kim vermişti yahu bunları' diyerek kör ayağına yatarlar. Bununla birlikte haksızlık etmiş olmamak için, son bir aya ait, kedilerle ilgili olan bir anı grubumu nakletmek isterim.

Geçenlerde bir mangal sefası yapmaya çalışmıştık. İşte o gün bugündür bizim eve bir kedi ve yavrusu musallat oldu. Bu, çekirdek kedi ailesi her gece belirli bir saatte kapımızda... İşte bu ana- kız başlangıçta bize karşı etçil pozlar takındılarsa da, baktılar ki böyle bir çabaları sonuçsuz kalacak, yoğurda tav oldular. Biraz ekmek içini yoğurda banıp veriyoruz, bayıla bayıla yiyor keratalar. 


Neyse lafı uzatmayayım. Yalnız bu kedilerden anne olanı çok değer bilen bir hayvan, bendeniz önüne yoğurtlu ekmek koyduğum zaman, yemeğe Erol Taş gibi saldırmıyor. En az onbeş dakika bacaklarıma sürtünüp bana teşekkür ettikten ve ben 'hadi git kızım, yalakalığı bırak da yemeğini ye' dedikten sonra, ancak o zaman yoğurtlu ekmeğini yiyor.

A. Şimşek
Kadıköy'deki kilise kedisi Teo olur kendileri...
                                                    Komşu bahçenin azmanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder